NEN-EN-ISO certificeringsnormen

NEN-EN-ISO 9001: 2008 en NEN-EN-ISO 9001: 2015

ISO 9001: 2008 en ISO 9001: 2015 zijn kwaliteitsmanagementsystemen. Vanaf 15 september 2018 dient uw ISO 9001: 2008 te zijn vervangen door een ISO 9001: 2015 certificaat. Certificaten volgens oudere normen zijn vanaf dat moment niet meer geldig. Kwaliteitscentrum helpt u om snel en efficient aan deze nieuwste NEN-Norm te voldoen. Dus aarzel niet langer en vraag Kwaliteitscentrum om uw oude norm ISO 9001:2008 om te zetten naar ISO 9001: 2015 of een volledige ISO certificering binnen uw bedrijf te implementeren. 

Ontvang meer informatie of een offerte op maat 

NEN-EN-ISO 14001

ISO 14001 is een milieuzorgsysteem. Dit systeem wordt vaak gecombineerd met een ISO 9001 certificering. In de ISO 14001 norm zijn de eisen beschreven waaraan een milieumanagementsysteem moet voldoen. Dit ISO 14001 milieumanagementsysteem is bedoeld om systematisch activiteiten of producten/diensten binnen uw organisatie te herkennen die invloed kunnen hebben op het milieu. Denk daarbij aan uitstoot van schadelijk stoffen in de lucht of bodem, maar bijvoorbeeld ook aan geluid, straling of energieverbruik.

Stuur mij meer informatie of een persoonlijke offere

NEN-EN-OHSAS 18001

OHSAS 18001 is een arbomanagement systeem. Door middel van de richtlijnen gegeven in deze norm, kunt u aantonen dat uw bedrijf arbo-risico's beheerst en regelmatig probeert te verbeteren op dit vlak. Sinds kort heet OHSAS 18001 NEN-EN-ISO 45001. Binnen 3 jaar dient uw OHSAS 18001 certificaat te worden vervangen door een ISO 45001 exemplaar. Ook hierij kan Kwaliteitscentrum u van dienst zijn. 

Vraag meer informatie of een kostenindicatie over OHSAS 18001 

NEN-EN-ISO 27001 en NEN-EN-ISO 27002

ISO 27001 en ISO 27002 zijn normen die gaan over informatiebeveiliging. Hoe gaat u om met de gegevens van uw klanten. Wat doet u om hun gegevens vertrouwelijk te behandelen. Om een ISO certificering voor ISO 27001 te behalen, dient u ook aan de door ISO gestelde eisen van de ISO 27002 norm te voldoen. 

Stuur mij meer informatie en/of een persoonlijke offerte

Overige normen, Kwaliteitscentrum van alle markten thuis

Kwaliteitscentrum kan u van dienst zijn bij het behalen van uw certificering voor technische ISO normen zoals VCA en VCU. VCA is dé standaard voor veilig, gezond en duurzaam werken, de afkorting staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Een VCU certificaat is nodig als u als uitzendorganisatie of bedrijf personeel levert aan een VCA gecertificeerd bedrijf. 

Ook voor ISO kwaliteitsnormen zoals ISO 13485 Medical Devices, Certificatieschema van de Arbowet en andere normen kunt u bij ons terecht.

Interne- en externe audits 

Voor uw interne audits kunt u de hulp inschakelen van onze adviseurs. Voor externe audits kunt u gebruik maken van de diensten van een externe certificatieinstelling. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het organiseren van een externe audit. Indien gewenst zijn zij hierbij aanwezig om vragen van de auditor te beantwoorden. Neemt u dus gerust contact op met onze adviseurs via het contactformulier. Samen met hen kunt u dan de mogelijkheden bespreken.

Overige diensten

Op het gebied van overige diensten zoals Personeelsmanagement  en Procesverbetering kunnen wij u ook van dienst zijn. Moet u beoordelingsgesprekken gaan voeren, maar heeft u daar geen ervaring mee? Loopt u tegen interne problemen met uw personeel aan en heeft u geen idee hoe dit op te pakken. Neem gerust contact op via ons contactformulier. Wij kunnen u adviseren en waar mogelijk zaken uit handen nemen. 

Recensies

Na de externe ISO audit vertelde de auditor dat hij niets dan lof had voor onze werkwijze. Na het lezen van het interne audit rapport van Kwaliteits-centrum zei de auditor: ‘ik kan zien dat jullie weten waar  jullie mee bezig zijn’.

Metaalbewerkingsbedrijf Zuid-Holland
   

Kwaliteitscentrum heeft ons geholpen bij het behalen van onze ISO 9001: 2015 certificering. Ze waren ook bij de externe audit aanwezig om de soms lastige vragen van de externe auditor te beantwoorden. Na discussie over enkele 'minor findings' zijn we nu officieel gecertificeerd. Fijn dat dit ter plaatse is opgelost. 

Producent meetoplossingen, Noord-Brabant

Het behalen van een ISO 9001: 2015 certificaat was voor ons vereist om te mogen deelnemen aan een aanbesteding van de overheid. Ik zag hier erg tegen op, maar Kwaliteits-centrum heeft mij heel snel en zeer effectief geholpen. De kosten verdien ik makkelijk terug nu de aanbesteding is gewonnen. 

Technische dienstverlener, Zuid Holland